Partizanska cesta 54, SI-2000 Maribor
+386 2 620 22 55

Endo IS

Prilagojen informacijski sistem za ENDOSKOPIJO
PODROBNOSTI

Proizvajalec: Scorpio-IT

Zadnja verzija: v2.1

Tip aplikacije: ENDO

Endo IS nudi uporabniku popolno podporo sodelovanja v program SVIT. Želite iz endoskopskega pregleda narediti celotno diagnostiko, le to povezati s podatki pacienta? Potrebujete orodje s katerim boste lahko dostopali do slik tudi preko oddaljene lokacije ali doma? Želite uporabljati aplikacijo prilagojeno vašim potrebam in enostavno za uporabo? Mora biti rešitev tudi cenovno sprejemljiva? Potem imamo odgovor na vaše zahteve:

ENDO IS

GLAVNE ZNAČILNOSTI

UPORABNIŠKO DEFINIRANI IZPISI
ZAJEM PREKO NOŽNE STOPALKE
IZVEDBA PREGLEDA
DISTRIBUCIJA SLIK IN POROČANJE
ZAJEM IN ARHIVIRANJE SLIK
ODDALJEN DOSTOP
Prilagojen informacijski sistem za ENDOSKOPIJO
 • Zajem in arhiviranje slik in video sekvenc iz endoskopskih aparatov.
 • Zajem se lahko opravlja preko nožne stopalke ali neposredno iz arhiva endoskopske naprave, če le ta omogoča lokalni arhiv.
 • Vpogled v slike iz ostalih modalitet (CT, MR, UZ, mamografija, RTG, EUZ).
 • Pisanje in diktiranje izvidov.
 • Izdelava strukturiranih izvidov.
 • Povezava preko HL7 s HIS sistemi (prenos podatkov o pacientu, prenos naročila na pregled, vpogled v slike iz HIS, prenos izvida nazaj v HIS).
 • Oddaljeni dostop do arhiva slik, oddaljeno pisanje ali diktiranje izvidov.
 • Uporabniško definirani izpisi izvidov, skupaj s skicami in polji.
 • Kontrola nad potekom uporabe in sterilizacije endoskopov (v uporabi, v pranju, v omari): strojna in programska rešitev. Rešitev je kompatibilna z opremo vseh proizvajalcev.
 • Avtomatski nadzor nad nepravilno uporabo endoskopov.
Glavne značilnosti
 • Arhiviranje slik na enem mestu.
 • Dostop do arhivskih podatkov.
 • Hitrejše delo na celotnem oddelku.
 • Izpis izvidov skupaj s slikami.
 • Aplikacija v slovenskem jeziku.
 • Podpora v Sloveniji.
 • Prilagoditev strukturiranih izvidov po uporabniku.
 • Kompleten nadzor in alarmiranje pri uporabi opreme.
Povzetek iz revije Medicina danes

Endoskopija v tretjem tisočletju

Slovensko podjetje Scorpio IT je razvilo potrebam zdravstvenih ustanov prilagojen sodoben informacijski sistem za endoskopijo

Endoskopija je pregled z optičnim inštrumentom. Uporablja se pretežno za pregled notranjosti telesnih votlin in votlih organov ter manjše posege, zlasti pri preiskavah prebavne cevi, žil in notranjih organov. Naprave in pripomočki za endoskopijo se vse bolj razvijajo (predvsem v smeri naprednejših kamer), vendar gre pogosto za »osamljene«, torej ne prav povezane naprave. To pomanjkljivost, ki zdravstvenemu osebju jemlje veliko časa že pri zajemu vsebin in njihovem prenosu drugemu zdravstvenemu osebju, odpravlja rešitev Endo IS. Gre za prilagojen informacijski sistem za endoskopijo, ki podpira avtomatiziran zajem ter arhiviranje slik in videoposnetkov, narejenih z najrazličnejšimi endoskopskimi aparati. Ker ima pri endoskopskem pregledu zdravstveno osebje pogosto (dobesedno) polne roke, sistem podpira tudi zajem prek nožne stopalke ali neposredno iz arhiva endoskopske naprave, če ga ta premore. »Želeli smo izdelati sistem, ki pokriva vse korake za izvedbo kakovostnega pregleda in je v pomoč zdravnikom, ti pa lahko več časa posvetijo bolniku,« je povedal Dejan Konrad, direktor podjetja Scorpio IT.

Vse na enem mestu

Endo IS omogoča tudi vpogled v druge vrste slik različnih zdravstvenih aparatov, kot so tomografija, magnetna resonanca, (endoskopski) ultrazvok, mamografija, rentgen in druge. Osebju, ki opravlja pregled, je v izdatno pomoč optimizirana izdelava strukturiranih izvidov, ki omogoča tako pisanje kot diktiranje izvidov, skupaj z različnimi skicami in polji, pri čemer se podoba in struktura izvidov lahko prilagodita posameznemu uporabniku ali aparatu. Aplikacija omogoča tudi oddaljeni dostop do arhiva slik, oddaljeno pisanje ali diktiranje izvidov, integracija oziroma povezava z drugimi zdravstvenimi sistemi pa zagotavlja enostaven prenos podatkov o bolniku, naročil na pregled, vpogled v slike ter pošiljanje izvidov v osrednji zdravstveni informacijski sistem (HIS). Posledično torej znatno pohitri delo zdravstvenega osebja.

Oprema pod stalnim nadzorom

Endo IS skrbi za avtomatski nadzor opreme in omogoča alarmiranje ob nepravilni rabi endoskopov. Rešitev stalno bedi nad potekom uporabe in sterilizacije endoskopov, zato ve, kateri in kdaj so v uporabi, pranju oziroma na voljo osebju. Gre za kombinacijo strojne in programske opreme, ki je združljiva z endoskopi vseh proizvajalcev.

Govori jezik zdravnikov in sistemov v zdravstvu

Ena izmed očitnih prednosti sistema Endo IS je že ta, da zna slovensko. Ker ga razvija slovenska ekipa, ki hkrati skrbi za podporo, so odzivni časi pri reševanju morebitnih težav bistveno krajši. K hitrejšemu delu v zdravstvenih ustanovah veliko pripomorejo tudi tesne integracije z vsemi slovenskimi informacijskimi sistemi v zdravstvu, kot so BirPis21, Promedica, Iris, Audax, Hipokrat, Medis in drugi. V časih, ko je zasebnost pacienta izjemnega pomena, rešitev podpira tudi oddajo privolitve v digitalni obliki, in sicer prek podpisne tablice. Po končanem pregledu je možno takoj izdelati tudi zgoščenko z izvidi in drugimi podatki preiskave ter jo izročiti pacientu.

Enostavnejši prehod na digitalni potek dela

Endo IS v Sloveniji že uporabljajo Univerzitetni klinični center Maribor, Splošna bolnišnica Murska Sobota in Endomed specialistični ambulantni diagnostični center, katerim se bo letos pridružilo še več domačih zdravstvenih ustanov. Podjetje Scorpio IT jim ponuja tudi programsko opremo Issa PACS/RIS, ki je pravzaprav dvoživka, saj v eni aplikaciji podpira dve vrsti rešitev v zdravstvu. Poleg tega se omenjena programska oprema zaradi inovativne tehnologije, odličnega uporabniškega vmesnika in vsestranskosti povsem prilagaja dejanskim potrebam zdravstvene ustanove ne glede na to, ali gre za velike bolnišnice, regionalne bolnišnice ali majhne radiološke oddelke. Zdravstveno osebje z njeno pomočjo prihrani ogromno časa, saj aplikacija poskrbi za sinhronizacijo podatkov med rešitvami in sistemi PACS oziroma RIS. Prehod na digitalni potek dela je tako enostaven in brezhiben. Podjetje Scorpio IT implementira tudi druge rešitve, ki zdravstvenemu osebju omogočajo učinkovitejše delo in boljšo obveščenost o bolnikih.

UPORABNIKI ENDO IS

PIŠITE NAM

Ime (obvezno)

Email (obvezno)

Zadeva

Sporočilo

Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti:

VAŠA KONTAKTNA OSEBA
Dejan Konrad
CEO
+386 51 691 842
17/08/2017